Motor glitches with Horyzon cam

AutoQuad AV/AP settings, gimbal & servo choices

Motor glitches with Horyzon cam

Postby CaptainPlanetHD » Thu Nov 08, 2012 2:29 pm

Hi!

I just mounted my horyzon cam from foxtech on my quad to test it with the AQ controler. It is known, that the cam interferes with 433mhz control systems but it seems to disturb the autoquad/esc32, too.

If I fly with recording cam there are quite much glitches from the engines...
In this vid you can hear the glitches... https://dl.dropbox.com/u/39112771/Film.mp4

I mounted the UHF shield from foxtech for the cam but the glitches are still there.

Here is a log file, where I moved the powered camera over the flightcontrol and esc https://dl.dropbox.com/u/39112771/001-AQL.LOG

the camera is powerd by the receiver, which is powered by the AQ. When I switch the cam off the glitches are gone.
Maybe anyone can see something in the log file...

Bye
Boris
CaptainPlanetHD
 
Posts: 34
Joined: Mon Aug 06, 2012 8:56 am

Re: Motor glitches with Horyzon cam

Postby Jessestr » Thu Nov 08, 2012 3:31 pm

I reviewed the HoryzonHD for Foxtech.. It has extreme UHF disturbance.

Did you redo the dynamic calibration (calibso) after mounting the camera?

Jesse
Jessestr
 
Posts: 163
Joined: Sun Nov 04, 2012 3:43 am

Re: Motor glitches with Horyzon cam

Postby CaptainPlanetHD » Thu Nov 08, 2012 3:55 pm

Hi Jesse,
thanks for your reply! No, I did not do calibso again after mounting the camera. I hoped that mounting the UHF shild would be enough to solve the problem but as mentioned it did not.

I am wondering if the UHF disturbance effects on the flight control or the ESC; the display oth the camera is mounted directly over 2 ESC...

Boris
CaptainPlanetHD
 
Posts: 34
Joined: Mon Aug 06, 2012 8:56 am

Re: Motor glitches with Horyzon cam

Postby mr_westie » Thu Nov 08, 2012 6:53 pm

CaptainPlanetHD wrote:Here is a log file, where I moved the powered camera over the flightcontrol and esc https://dl.dropbox.com/u/39112771/001-AQL.LOG


That is some serious interference.
Your RX was not connected for that log?
Would be interested to see if that would be affected too.
mr_westie
 
Posts: 149
Joined: Mon Oct 08, 2012 1:23 am

Re: Motor glitches with Horyzon cam

Postby CaptainPlanetHD » Thu Nov 08, 2012 7:28 pm

yes, my rx was connected! and I already flew the cam with some plane and another copter without rx problems... just now together with my autoquad i could see these problems.
in which graphs can i see the interference when i am looking at the log file?

Thanks
Boris
CaptainPlanetHD
 
Posts: 34
Joined: Mon Aug 06, 2012 8:56 am

Re: Motor glitches with Horyzon cam

Postby Jessestr » Thu Nov 08, 2012 8:14 pm

I had the camera and the shield too. The shield only covered 50% of the bad noise. You should really do the calibso again.. The HoryzonHD is not really a clean cam on power. I had to filter the power for my FPV setup. But I sold it, too much work.

Jesse

CaptainPlanetHD wrote:Hi Jesse,
thanks for your reply! No, I did not do calibso again after mounting the camera. I hoped that mounting the UHF shild would be enough to solve the problem but as mentioned it did not.

I am wondering if the UHF disturbance effects on the flight control or the ESC; the display oth the camera is mounted directly over 2 ESC...

Boris
Jessestr
 
Posts: 163
Joined: Sun Nov 04, 2012 3:43 am

Re: Motor glitches with Horyzon cam

Postby Max » Fri Nov 09, 2012 4:02 am

If it's that noisy, get the power feed away from your Rx, AQ, and maybe even your flight battery altogether. Or at least a separate BEC with a filter, just for the cam. Connecting wires to a noisy device is like opening a direct pipe to the interference.

-Max
Max
 
Posts: 2814
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:45 pm
Location: Near Ithaca, NY, USA

Re: Motor glitches with Horyzon cam

Postby mr_westie » Fri Nov 09, 2012 8:24 am

CaptainPlanetHD wrote:yes, my rx was connected! and I already flew the cam with some plane and another copter without rx problems... just now together with my autoquad i could see these problems.
in which graphs can i see the interference when i am looking at the log file?

Thanks
Boris

Strange, I could not see any lines when any of the RADIO_CHANNEL are selected to log.

You can see the interference on any of the IMU_? options.
mr_westie
 
Posts: 149
Joined: Mon Oct 08, 2012 1:23 am

Re: Motor glitches with Horyzon cam

Postby CaptainPlanetHD » Fri Nov 09, 2012 8:41 am

Ya, the rx was connected but the TX not powered while logging...
Next i will test an external BEC for powering the cam
CaptainPlanetHD
 
Posts: 34
Joined: Mon Aug 06, 2012 8:56 am

Re: Motor glitches with Horyzon cam

Postby kinderkram » Fri Nov 09, 2012 9:53 am

An external BEC with a noise filter could solve the problem.
If it doesn't we might add a warning to the Wiki, mounting the cam as far away from the FC as possible.
kinderkram
 
Posts: 2911
Joined: Fri Jun 22, 2012 7:47 am

Next

Return to Camera & Gimbal support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron