AQ6 + DIMU 1.1: Problems with firmware hott_dimu_r416_aq6r1

Info & Discussions about good ole AQ6, taken to the next level.

AQ6 + DIMU 1.1: Problems with firmware hott_dimu_r416_aq6r1

Postby stefannn » Wed Sep 17, 2014 11:26 pm

Hello,

there is something I just don't understand.

I flashed a new AQ6/DIMU1.1 with the "aqv6.7.r224.b1400-rev1.hex" firmware. Everything's fine.

As I would like to use the HOTT features I went on and flashed to "hott_dimu_r416_aq6r1". Now there is some strange behaviour. Or at least I don't understand. As you can see below the flashing procure had finished without an error.

screen_20140918_a.tiff
screen_20140918_a.tiff (163.39 KiB) Viewed 5515 times


Once I recycle the power of the AQ6 and connect the board to the qgc (OSX) it seems to be waiting forever for the "param list" Moreover, the qgc stops short of indicating the current firmware version. Is there anything I missed?

screen_20140918.tiff


Comments really appreciated.

Cheers,
Stefan
stefannn
 
Posts: 22
Joined: Sat Aug 30, 2014 1:32 pm

Re: AQ6 + DIMU 1.1: Problems with firmware hott_dimu_r416_aq

Postby chschmid » Thu Sep 18, 2014 5:33 am

Hi
You need to connect now via communication - add link to establish a connection via mavlink.

Cheers
Christof
Attachments
Serial connectuion.JPG
Serial connectuion.JPG (75.71 KiB) Viewed 5501 times
chschmid
 
Posts: 1800
Joined: Wed Jul 11, 2012 7:41 pm
Location: Herrliberg, Switzerland

Re: AQ6 + DIMU 1.1: Problems with firmware hott_dimu_r416_aq

Postby stefannn » Thu Sep 18, 2014 7:26 am

chschmid wrote:Hi
You need to connect now via communication - add link to establish a connection via mavlink.

Cheers
Christof



Hello Christof,

this is exactly what I did. There is some connection being established. I can see the virtual horizon move when I change the position of the AQ6. It is just that the "params list" is not loaded and the firmware version is not being displayed.

Regards,
Stefan
stefannn
 
Posts: 22
Joined: Sat Aug 30, 2014 1:32 pm

Re: AQ6 + DIMU 1.1: Problems with firmware hott_dimu_r416_aq

Postby chschmid » Thu Sep 18, 2014 11:37 am

Did you ever press "refresh"?
chschmid
 
Posts: 1800
Joined: Wed Jul 11, 2012 7:41 pm
Location: Herrliberg, Switzerland

Re: AQ6 + DIMU 1.1: Problems with firmware hott_dimu_r416_aq

Postby aBUGSworstnightmare » Thu Sep 18, 2014 2:36 pm

stefannn wrote:
chschmid wrote:Hi
You need to connect now via communication - add link to establish a connection via mavlink.

Cheers
Christof



Hello Christof,

this is exactly what I did. There is some connection being established. I can see the virtual horizon move when I change the position of the AQ6. It is just that the "params list" is not loaded and the firmware version is not being displayed.

Regards,
Stefan


Hi,
check your FTDI TX connection (RX on the AQ6).
Experienced the same situation when testing a custom adapter board. Moving HUD is based on Mavlink data send by default; parameters list will only be send when requested (QGC needs to send a command to AQ6).

Joerg
aBUGSworstnightmare
 
Posts: 1460
Joined: Fri Jun 22, 2012 5:24 pm

Re: AQ6 + DIMU 1.1: Problems with firmware hott_dimu_r416_aq

Postby stefannn » Fri Sep 19, 2014 10:05 am

Hi,
check your FTDI TX connection (RX on the AQ6).
Experienced the same situation when testing a custom adapter board. Moving HUD is based on Mavlink data send by default; parameters list will only be send when requested (QGC needs to send a command to AQ6).

Joerg
aBUGSworstnightmare

Posts: 426
Joined: Fri Jun 22, 2012 6:24 pm


Hello Joerg,

Thank you for your input and especially for the clarification that HUD is based on MAVLINK-

I will check the connection, in particular the RX/TX cable(s). Alas I am on the road right now and I will only continue tinkering with the AQ6 on September 30.

Anyway, what I don't understand is that with the "aqv6.7.r224" firmware everything goes smoothly. Including the transfer of the param list. Consequently, the wiring should be right?!

Cheers,

Stefan
stefannn
 
Posts: 22
Joined: Sat Aug 30, 2014 1:32 pm

Re: AQ6 + DIMU 1.1: Problems with firmware hott_dimu_r416_aq

Postby JussiH » Fri Sep 19, 2014 11:14 am

Sounds like you have HW flow control enabled....try and disable it in the communication port setup window.
JussiH
 
Posts: 2103
Joined: Thu Jun 21, 2012 9:25 pm

Re: AQ6 + DIMU 1.1: Problems with firmware hott_dimu_r416_aq

Postby stefannn » Fri Sep 19, 2014 2:03 pm

JussiH wrote:Sounds like you have HW flow control enabled....try and disable it in the communication port setup window.



Yes, I think I have enabled HW flow control. I'll check that.

Thanks, Jussi.
stefannn
 
Posts: 22
Joined: Sat Aug 30, 2014 1:32 pm

Re: AQ6 + DIMU 1.1: Problems with firmware hott_dimu_r416_aq

Postby stefannn » Wed Oct 01, 2014 8:17 am

SOLVED * SOLVED * SOLVED * SOLVED * SOLVED * SOLVED * SOLVED *

Hello Jussi,

I disabled HW flow control and now it works.

(Now I'll go for static calibration.)

Thank you for your help,

Stefan
stefannn
 
Posts: 22
Joined: Sat Aug 30, 2014 1:32 pm


Return to AQ6 +DIMU +CAN

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron