M4 LadyBird going crazy

Info and discussion about the autonomous Micro FC, suitable for nanos, micros and mini multirotors

M4 LadyBird going crazy

Postby FTPSMB » Mon Apr 18, 2016 2:36 pm

I am very new to quadcopters I hope someone can help:)
Problem:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/104 ... 52.MOV.mov


Spec:
Autoquad M4 v2r1

Setup:
Autoquad M4 Ladybird

Parameter:
Autoquad M4 Ladybird
http://autoquad.org/wp-content/uploads/ ... ird_V2.txt

I just want to fly normal so hope someone know this problem
FTPSMB
 
Posts: 2
Joined: Sun Aug 30, 2015 11:52 am

Re: M4 LadyBird going crazy

Postby Max » Mon Apr 18, 2016 3:26 pm

Looks like a prop spinning the wrong way, the IMU flip/rotate is wrong, or something similar. All very common (and easy to make) setup mistakes.

Please verify that the props are spinning in the correct directions by only giving enough throttle to start them moving (can't tell from the video). Then save your actual onboard parameters (using QGC) and post them here.

Did you load firmware after receiving your M4, and if so, exactly which version did you install?

-Max
Max
 
Posts: 2814
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:45 pm
Location: Near Ithaca, NY, USA

Re: M4 LadyBird going crazy

Postby whizz101 » Mon Apr 18, 2016 4:54 pm

I had this problem, check your motor ports and the orientation of the board. I got a RTF from viacopter and i needed to change them.
whizz101
 
Posts: 82
Joined: Thu Oct 16, 2014 9:00 pm

Re: M4 LadyBird going crazy

Postby FTPSMB » Tue Apr 19, 2016 10:00 am

Hey guys
Thank you very much it was the IMU flip i needed to change:)
Again thank you for fast reply
FTPSMB
 
Posts: 2
Joined: Sun Aug 30, 2015 11:52 am


Return to AutoQuad M4 Micro Controller

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest