DIMU Error in Calibration Without Temperature Compensation

Static, Dynamic, Log File Analysis, Troubleshooting

DIMU Error in Calibration Without Temperature Compensation

Postby zhlearnaq » Tue Jan 27, 2015 10:03 am

hello,
I am doing the calibration without Temperature, and i have done as the steps follows:
http://autoquad.org/wiki/wiki/configuri ... pensation/
but not all parameters have value when running the step5(sim3 -gyo -acc), The value start like this, and the parametes whose value is 0.00000000 will always be zero, what's wrong with my work? could anybody help me?

#define DEFAULT_IMU_GYO_SCAL_X +1.000000000000 // 0.000000010000 +1.000000000000
#define DEFAULT_IMU_GYO_SCAL_Y +1.000000000000 // 0.000000010000 +1.000000000000
#define DEFAULT_IMU_GYO_SCAL_Z +1.000000000000 // 0.000000010000 +1.000000000000
#define DEFAULT_IMU_GYO_ALGN_XY +0.000000000000 // 0.000001000000 +0.000000000000
#define DEFAULT_IMU_GYO_ALGN_XZ +0.000000000000 // 0.000001000000 +0.000000000000
#define DEFAULT_IMU_GYO_ALGN_YX +0.000000000000 // 0.000001000000 +0.000000000000
#define DEFAULT_IMU_GYO_ALGN_YZ +0.000000000000 // 0.000001000000 +0.000000000000
#define DEFAULT_IMU_GYO_ALGN_ZX +0.000000000000 // 0.000001000000 +0.000000000000
#define DEFAULT_IMU_GYO_ALGN_ZY +0.000000000000 // 0.000001000000 +0.000000000000
#define DEFAULT_IMU_ACC_BIAS_X +0.071630246937 // 0.000000010000 +0.071630246937
#define DEFAULT_IMU_ACC_BIAS_Y -0.046174734831 // 0.000000010000 -0.046174734831
#define DEFAULT_IMU_ACC_BIAS_Z -0.199045121670 // 0.000000010000 -0.199045121670
#define DEFAULT_IMU_ACC_SCAL_X +1.000000000000 // 0.000000010000 +1.000000000000
#define DEFAULT_IMU_ACC_SCAL_Y +1.000000000000 // 0.000000010000 +1.000000000000
#define DEFAULT_IMU_ACC_SCAL_Z +1.000000000000 // 0.000000010000 +1.000000000000
#define DEFAULT_IMU_ACC_ALGN_XY +0.000000000000 // 0.000001000000 +0.000000000000
#define DEFAULT_IMU_ACC_ALGN_XZ +0.000000000000 // 0.000001000000 +0.000000000000
#define DEFAULT_IMU_ACC_ALGN_YX +0.000000000000 // 0.000001000000 +0.000000000000
#define DEFAULT_IMU_ACC_ALGN_YZ +0.000000000000 // 0.000001000000 +0.000000000000
#define DEFAULT_IMU_ACC_ALGN_ZX +0.000000000000 // 0.000001000000 +0.000000000000
#define DEFAULT_IMU_ACC_ALGN_ZY +0.000000000000 // 0.000001000000 +0.000000000000
zhlearnaq
 
Posts: 43
Joined: Wed May 14, 2014 10:47 am

Re: DIMU Error in Calibration Without Temperature Compensati

Postby JussiH » Tue Jan 27, 2015 10:16 am

Do you have the "Using DIMU" checkbox enabled?
JussiH
 
Posts: 2103
Joined: Thu Jun 21, 2012 9:25 pm

Re: DIMU Error in Calibration Without Temperature Compensati

Postby zhlearnaq » Tue Jan 27, 2015 10:29 am

yes, i have enabled "Using DIMU"
zhlearnaq
 
Posts: 43
Joined: Wed May 14, 2014 10:47 am

Re: DIMU Error in Calibration Without Temperature Compensati

Postby zhlearnaq » Tue Jan 27, 2015 10:45 am

I don't know how to post an map, i have enabled "Using DIMU" and i have paste the first 3 lines to the “all generated parameters” tab and hitting save, at first, i forgot to hit save, and those three parameters are zero too:DEFAULT_IMU_ACC_BIAS_X DEFAULT_IMU_ACC_BIAS_Y DEFAULT_IMU_ACC_BIAS_Z. Aftering hitting save, I run step5 again and then i got the phenomenon as i post above.
zhlearnaq
 
Posts: 43
Joined: Wed May 14, 2014 10:47 am

Re: DIMU Error in Calibration Without Temperature Compensati

Postby JussiH » Tue Jan 27, 2015 2:02 pm

Pls post the log files beeing used. I will do a comparison run here.
JussiH
 
Posts: 2103
Joined: Thu Jun 21, 2012 9:25 pm

Re: DIMU Error in Calibration Without Temperature Compensati

Postby plexus » Tue Jan 27, 2015 2:51 pm

See that Jussih :http://forum.autoquad.org/viewtopic.php?f=35&t=3769

Me too, i get the same problem

Alain
plexus
 
Posts: 534
Joined: Tue Jul 03, 2012 3:30 pm
Location: South of France

Re: DIMU Error in Calibration Without Temperature Compensati

Postby bn999 » Tue Jan 27, 2015 3:55 pm

The ALGN (alignment) parameters are not currently being used or estimated.
bn999
 
Posts: 1559
Joined: Thu Jun 21, 2012 11:40 pm

Re: DIMU Error in Calibration Without Temperature Compensati

Postby plexus » Tue Jan 27, 2015 4:59 pm

bn999 wrote:The ALGN (alignment) parameters are not currently being used or estimated.


hi ,
ok but the calcul abort immediately in step 5 with that method. :mrgreen:

Alain
Last edited by plexus on Wed Jan 28, 2015 10:55 am, edited 1 time in total.
plexus
 
Posts: 534
Joined: Tue Jul 03, 2012 3:30 pm
Location: South of France

Re: DIMU Error in Calibration Without Temperature Compensati

Postby zhlearnaq » Wed Jan 28, 2015 4:18 am

Thanks for all your help,
JussiH, here is one of my dynamic log files, please help me to have a look on it if your have time, thanks a lot:
https://drive.google.com/file/d/0B6XFed ... sp=sharing

hello bn999,
What are the ALGN (alignment) parameters? Are they used in the parameter calculation and where should i check if they are right or not?
zhlearnaq
 
Posts: 43
Joined: Wed May 14, 2014 10:47 am


Return to Calibration

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests