SDIO WRITE error != SD_OK

Radio, Telemetry, FTDI/USB, ESCs, Motors, etc.

SDIO WRITE error != SD_OK

Postby Jenne » Wed Sep 10, 2014 8:44 pm

Hi,

now, I got my AQ6 :-) But the problems already started...
When I connect it to QGroundControl (Linux), I got this error and no data. Flight display is working.
Is this a problem with the SD card? The SD card is a Samsung Pro class 10. FTDI is the one from Flyduino.

Thanks for help,
Jens
Jenne
 
Posts: 20
Joined: Tue Aug 12, 2014 2:20 pm

Re: SDIO WRITE error != SD_OK

Postby Jenne » Wed Sep 10, 2014 9:14 pm

I don't know why, but now the message is gone and I get data.
Jenne
 
Posts: 20
Joined: Tue Aug 12, 2014 2:20 pm

Re: SDIO WRITE error != SD_OK

Postby chschmid » Wed Sep 10, 2014 9:15 pm

Good to hear.
chschmid
 
Posts: 1800
Joined: Wed Jul 11, 2012 7:41 pm
Location: Herrliberg, Switzerland

Re: SDIO WRITE error != SD_OK

Postby Jenne » Wed Sep 10, 2014 9:52 pm

mm, the message is back. it's only working without any SD-Card :-(
Jenne
 
Posts: 20
Joined: Tue Aug 12, 2014 2:20 pm

Re: SDIO WRITE error != SD_OK

Postby chschmid » Wed Sep 10, 2014 9:56 pm

Does the card work on other devices? Is it formatted right? Whats the message? Did you check the wiki http://autoquad.org/wiki/wiki/getting-started/needed-extras/?
chschmid
 
Posts: 1800
Joined: Wed Jul 11, 2012 7:41 pm
Location: Herrliberg, Switzerland

Re: SDIO WRITE error != SD_OK

Postby Jenne » Wed Sep 10, 2014 10:42 pm

Yes the card works on other devices? The Card is 8GB and has FAT32. The message is:
(MAV 098) SDIO WRITE error != SD_OK
Jenne
 
Posts: 20
Joined: Tue Aug 12, 2014 2:20 pm

Re: SDIO WRITE error != SD_OK

Postby Jenne » Wed Sep 10, 2014 10:44 pm

Unfortunetely, I don't have any other class10 card at the moment. (I also tested a 16GB class 6 card and got the same message)
Jenne
 
Posts: 20
Joined: Tue Aug 12, 2014 2:20 pm

Re: SDIO WRITE error != SD_OK

Postby LPR » Thu Sep 11, 2014 4:11 am

Jenne

Please read this info on which SD cards work best.

http://autoquad.org/wiki/wiki/getting-s ... ed-extras/

Larry
LPR
 
Posts: 1323
Joined: Tue Jun 26, 2012 1:29 pm
Location: MN, USA

Re: SDIO WRITE error != SD_OK

Postby Jenne » Thu Sep 11, 2014 6:25 am

Yes, I read this info and I bought a card from that list. I have the second one (the Samsung) but it doesn't work.
Jenne
 
Posts: 20
Joined: Tue Aug 12, 2014 2:20 pm

Re: SDIO WRITE error != SD_OK

Postby LPR » Thu Sep 11, 2014 6:54 am

Jenne

Try using some alcohol to clean the contacts in the SD holder.

Larry
LPR
 
Posts: 1323
Joined: Tue Jun 26, 2012 1:29 pm
Location: MN, USA

Next

Return to Connections

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests

cron