GQC channel monitor showing strange channel no's

Ground Stations and utilities for Windows, Linux, Android, & others

GQC channel monitor showing strange channel no's

Postby aBUGSworstnightmare » Fri Apr 04, 2014 5:55 pm

Hi,

I'm probing around with my AR9020 receiver's failsafe settings. Since I'm using the receivers SRXL-bus to communicate with the AQ6 I need to bind the receiver in preset failsafe mode because the 'radio quality' of the SRXL-bus will never go to zero.

So, I've bound the AR9020+2 sats+TM1000 in preset failsafe mode with all controls centered and HOME ACTION switch in LOW position --> craft should return to home in case of a radio signal loss.

Since I was probing around with different settings I ended up with a QGC channel monitor widget showing strange channel numbers.
screenshot.jpg

The screenshot shows the QGC settings and the Channel Monitor widget content. All channels act like configured under CONTROLS SETUP, showing right values in RADIO VALUES, but channel monitor widget is showing strange numbers/values (compare THROTTLE channel!).

Any idea how to fix this?
aBUGSworstnightmare
 
Posts: 1460
Joined: Fri Jun 22, 2012 5:24 pm

Re: GQC channel monitor showing strange channel no's

Postby Ruffio » Fri Apr 18, 2014 6:49 pm

Hi,
is this isssue solved?
Ruffio
 
Posts: 73
Joined: Sun Nov 18, 2012 9:43 pm
Location: Poland

Re: GQC channel monitor showing strange channel no's

Postby aBUGSworstnightmare » Fri Apr 18, 2014 6:53 pm

Ruffio wrote:Hi,
is this isssue solved?


Solved ... well, after binding the RX to two different transmitters the channels were reported correctly again.

So: couldn't be reproduced so far!
aBUGSworstnightmare
 
Posts: 1460
Joined: Fri Jun 22, 2012 5:24 pm


Return to AQ Software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron