NEW BUG_LOSE CONTROL V1858

Info and discussion about the original AQ v6 flight controller

NEW BUG_LOSE CONTROL V1858

Postby nkstark » Fri Sep 25, 2015 6:20 pm

Hallo every autoquader,
recently i find a bug about all AQ hardware with firmware 1858.when i control my copter manaully fly around a point,i will lose the control of the pitch ,yaw and roll.But throw works well.I have tested both aq6 and aq m4 with different radio(futaba and mpx),unfortunately both autoquad flightcontrol cannot make a right output,just like "locked" in this situation.Please all autoquader be careful,this "locked" FC is dangerous.!
By the way,i have a question: where can man the new aq verion firmware(>7.0) download?The .bin file cannot help me to find out the problem,maybe the source code is useful.

regards,
nkstark
nkstark
 
Posts: 10
Joined: Wed Sep 10, 2014 1:15 pm

Re: NEW BUG_LOSE CONTROL V1858

Postby sandmen » Fri Sep 25, 2015 6:47 pm

I can not really understand what you mean.
Do you have a log or a video ?
sandmen
 
Posts: 997
Joined: Fri Jun 22, 2012 7:25 am

Re: NEW BUG_LOSE CONTROL V1858

Postby chschmid » Fri Sep 25, 2015 7:03 pm

Did you try that on the bench or in the air?
Pls post a log or vid.
chschmid
 
Posts: 1800
Joined: Wed Jul 11, 2012 7:41 pm
Location: Herrliberg, Switzerland

Re: NEW BUG_LOSE CONTROL V1858

Postby kinderkram » Fri Sep 25, 2015 7:32 pm

Hi nkstark,

you can download compiled fw versions >7.0 either through the download wizard
http://autoquad.org/software-downloads/ ... ad-wizard/
or from our FTP
ftp://ftp.autoquad.org/3/334693_22529/a ... erimental/

Source code is available here:
https://github.com/bn999/autoquad

Never heard of your problem before. I had it the other way around once (P/R/Y ok but Throttle locked) but that was a fault of the radio.

I think yours also is related to the radio - either in your setup or through the receiver. Strange that you obviously tested different radios with the same results...
Please check the radio/channel monitor and radio quality in QGC (best with a wireless telemetry connection).
Can you please post your parameters?
kinderkram
 
Posts: 2911
Joined: Fri Jun 22, 2012 7:47 am

Re: NEW BUG_LOSE CONTROL V1858

Postby nkstark » Fri Sep 25, 2015 8:13 pm

sandmen wrote:I can not really understand what you mean.
Do you have a log or a video ?


I have test in air.Hier is the log file.
https://www.dropbox.com/sh/axnkgxm2xjk6 ... htZFa?dl=0
nkstark
 
Posts: 10
Joined: Wed Sep 10, 2014 1:15 pm

Re: NEW BUG_LOSE CONTROL V1858

Postby Max » Fri Sep 25, 2015 9:13 pm

Which log(s) show the problem?

What type of radio connection are you using, PPM or serial (sbus/mlink)?

-Max
Max
 
Posts: 2814
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:45 pm
Location: Near Ithaca, NY, USA

Re: NEW BUG_LOSE CONTROL V1858

Postby chschmid » Fri Sep 25, 2015 9:53 pm

Log 3 looks ok although radio channels are a bit spiky. What was the radio used here? . Only your GSP is terrible. Maybe you can post pics of your craft and tell us where you fly.

Cheers
Christof
chschmid
 
Posts: 1800
Joined: Wed Jul 11, 2012 7:41 pm
Location: Herrliberg, Switzerland

Re: NEW BUG_LOSE CONTROL V1858

Postby nkstark » Sat Sep 26, 2015 8:17 pm

Max wrote:Which log(s) show the problem?

What type of radio connection are you using, PPM or serial (sbus/mlink)?

-Max

All the log file are tested in the same day,und file 9 show a crash(imu data).In rest file have also two crashes,but I'm not sure which one is.

I use mpx receiver +ppm conventer in the flight. I use this equipment in another quadcopter and work well.

By the way,how can i connect aq
Through mlink?
nkstark
 
Posts: 10
Joined: Wed Sep 10, 2014 1:15 pm

Re: NEW BUG_LOSE CONTROL V1858

Postby nkstark » Sat Sep 26, 2015 8:19 pm

chschmid wrote:Log 3 looks ok although radio channels are a bit spiky. What was the radio used here? . Only your GSP is terrible. Maybe you can post pics of your craft and tell us where you fly.

Cheers
Christof

Haha,i fly in Germany.
nkstark
 
Posts: 10
Joined: Wed Sep 10, 2014 1:15 pm

Re: NEW BUG_LOSE CONTROL V1858

Postby chschmid » Sat Sep 26, 2015 9:00 pm

nkstark wrote:Haha,i fly in Germany.


I am more interested in the location, not the country. And we do not know anything about your craft.
Your GPS is unusual bad.

On Log9, it looks like you closed the throttle while flying. Strange is that mot2 is running a few millisecs after you closed the throttle. The crash happens after you closed the throttle.

Use the actual FW 7.1-1852.

Log9-1.JPG
chschmid
 
Posts: 1800
Joined: Wed Jul 11, 2012 7:41 pm
Location: Herrliberg, Switzerland

Next

Return to AutoQuad 6 Flight Controller

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron