Calibration in closed loop rpm with quatos ?

Info and Discussion about the ESC32 hardware and software

Calibration in closed loop rpm with quatos ?

Postby plexus » Sun Mar 01, 2015 6:44 pm

Hi,
In the wiki it is written to calibrate the ESC32 in closed loop rpm if quatos is used.
can i keep that config if I dont use quatos ?
Because i dont understand " open loop/close loop"

Alain
plexus
 
Posts: 534
Joined: Tue Jul 03, 2012 3:30 pm
Location: South of France

Re: Calibration in closed loop rpm with quatos ?

Postby LPR » Sun Mar 01, 2015 9:12 pm

Alain

Using open loop your PWM input value gives you a power setting and your motor RPM will change with air density and size of prop.

Using Closed loop your PWM value gives you a RPM setting and will not change with a load change.

Larry
LPR
 
Posts: 1323
Joined: Tue Jun 26, 2012 1:29 pm
Location: MN, USA

Re: Calibration in closed loop rpm with quatos ?

Postby plexus » Mon Mar 02, 2015 2:57 pm

Many thanks Larry for your reply.
Alain
plexus
 
Posts: 534
Joined: Tue Jul 03, 2012 3:30 pm
Location: South of France

Re: Calibration in closed loop rpm with quatos ?

Postby afernan » Tue Apr 14, 2015 7:08 am

@Alain:
You can´t use CL if not using QUATOS (in general). But it´s worth to try. Probably you´ll get some vibration couplings (high ACC levels)

Angel
afernan
 
Posts: 1214
Joined: Sat Jul 07, 2012 5:24 pm
Location: Madrid, Spain

Re: Calibration in closed loop rpm with quatos ?

Postby aBUGSworstnightmare » Tue Apr 14, 2015 4:52 pm

afernan wrote:@Alain:
You can´t use CL if not using QUATOS (in general). But it´s worth to try. Probably you´ll get some vibration couplings (high ACC levels)

Angel


using Closed Loop ESC32 without Quatos is possible whit the right PIDs. But it's not recommended.

Joerg
aBUGSworstnightmare
 
Posts: 1460
Joined: Fri Jun 22, 2012 5:24 pm


Return to ESC32

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron