ESC32 Live Telemetry Widget in QGC 1.6x

Info and Discussion about the ESC32 hardware and software

ESC32 Live Telemetry Widget in QGC 1.6x

Postby kinderkram » Sat Jan 31, 2015 9:00 pm

Max has integrated a new Widget in QGC for ESC32 Live Telemetry

You can select it from the "Tool Widgets" menu.

More info: http://autoquad.org/wiki/wiki/esc32/esc ... -telemetry

Image

Image
kinderkram
 
Posts: 2911
Joined: Fri Jun 22, 2012 7:47 am

Re: ESC32 Live Telemetry Widget in QGC 1.6x

Postby stefannn » Mon Feb 23, 2015 4:00 pm

Does anybody know which of the features/displays should work with the ESC32v2?

The documentation does not clarify:
"... QGC Widget for ESC32 Live Telemetry
There´s a new telemetry widget embedded in QGC 1.6x. Some displays only work for either the ESC32v2 or the upcoming ESC32v3. ...."


I use the ESC32v2, firmware version 2.0.0. 6129 r49.
However, none of the displays seem to work.

The MSG LOG file shows:
----------- ESC32: CAN ID: 1, ver: 2.0.0
----------- ESC32: CAN cannot read parameters
Does anybody else have this message in his MSG LG file?

Cheers,
Stefan
stefannn
 
Posts: 22
Joined: Sat Aug 30, 2014 1:32 pm

Re: ESC32 Live Telemetry Widget in QGC 1.6x

Postby Max » Mon Feb 23, 2015 11:06 pm

It will all work with either ESC version. You need the latest AQ firmware, 7.1.1852 (on FTP and d-load wizard). With ESC v2 you get Error Count instead of Temperature, but that's the only difference.

As for your startup error in msg log, I'm not sure... It found the ESC on the CAN bus, but why it can't pull the params I don't know offhand. Do all the ESCs do that?

-Max
Max
 
Posts: 2814
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:45 pm
Location: Near Ithaca, NY, USA

Re: ESC32 Live Telemetry Widget in QGC 1.6x

Postby afernan » Tue Feb 24, 2015 7:46 am

Very nice work, Max!
I´ll give a try and report back
Angel
afernan
 
Posts: 1214
Joined: Sat Jul 07, 2012 5:24 pm
Location: Madrid, Spain

Re: ESC32 Live Telemetry Widget in QGC 1.6x

Postby stefannn » Tue Feb 24, 2015 12:08 pm

Max wrote:It will all work with either ESC version. You need the latest AQ firmware, 7.1.1852 (on FTP and d-load wizard). With ESC v2 you get Error Count instead of Temperature, but that's the only difference.

As for your startup error in msg log, I'm not sure... It found the ESC on the CAN bus, but why it can't pull the params I don't know offhand. Do all the ESCs do that?

-Max


Yes, all ESCs do that.

I'll attach the MSG_LOG file.

Stefan
Attachments
162-MSG.LOG
(1.2 KiB) Downloaded 148 times
stefannn
 
Posts: 22
Joined: Sat Aug 30, 2014 1:32 pm

Re: ESC32 Live Telemetry Widget in QGC 1.6x

Postby Max » Tue Feb 24, 2015 2:03 pm

I should have noticed the ESC version... that's fairly old and before the params-over-CAN feature was added. I'd update to the latest: ftp://ftp.autoquad.org/3/334693_22529/esc32-firmware/ You'll need that for ESC telemetry as well.

-Max
Max
 
Posts: 2814
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:45 pm
Location: Near Ithaca, NY, USA

Re: ESC32 Live Telemetry Widget in QGC 1.6x

Postby stefannn » Tue Feb 24, 2015 4:19 pm

Great, Thank you a lot.

Stefan
stefannn
 
Posts: 22
Joined: Sat Aug 30, 2014 1:32 pm

Re: ESC32 Live Telemetry Widget in QGC 1.6x

Postby Max » Tue Feb 24, 2015 4:53 pm

I've updated the wiki to reflect all the requirements. http://autoquad.org/wiki/wiki/esc32/esc ... telemetry/

Thanks Stefan for being the guinea pig* :)

-Max

* "subject of experimentation"
Max
 
Posts: 2814
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:45 pm
Location: Near Ithaca, NY, USA


Return to ESC32

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron