ESC32 with T-Motor U8-Pro

Info and Discussion about the ESC32 hardware and software

Re: ESC32 with T-Motor U8-Pro

Postby TheBone » Sun Jun 28, 2015 4:30 pm

aBUGSworstnightmare wrote:Sorry, I see no video (neither in Safari nor Firefox).
What are your throttle channel settings (Min/Middle/Max); verify them in QGC. They need to be in a range o 0 to 1400 (700 middle).
Don't use expo to start with; you can add some expo later if you want too.


Hi Joerg,

the range is from -89 / 700 / 1510 (0%/50%/100%). On both ends it's a little bit too much. Could that be a problem? This was the best results I've got for the Radio and I thought that overall it's within reasonable bounds.

If I'm wrong, please correct me. :)

Chris
TheBone
 
Posts: 50
Joined: Tue Apr 29, 2014 2:50 pm

Re: ESC32 with T-Motor U8-Pro

Postby LPR » Sun Jun 28, 2015 5:07 pm

To have the best control with your Tx you need to have the RC values go from 0 to 1400 or from -700 to 700.

You can do this by adjusting the radio channels in your Tx. Look for a video on youtube for your Tx if you don't know how to limit the range of your Tx channels.

Larry
LPR
 
Posts: 1323
Joined: Tue Jun 26, 2012 1:29 pm
Location: MN, USA

Re: ESC32 with T-Motor U8-Pro

Postby TheBone » Sun Jun 28, 2015 8:31 pm

LPR wrote:To have the best control with your Tx you need to have the RC values go from 0 to 1400 or from -700 to 700.

You can do this by adjusting the radio channels in your Tx. Look for a video on youtube for your Tx if you don't know how to limit the range of your Tx channels.

Larry


Okay, I've done the additional limitation of the channels to ~-700 to ~+700 and for the Throttle from ~0 to ~1400. And the other parameter like QGC described it (-350/0/+350 etc.).

Now: New special feature -> The ESC doesn't arm anymore.

I've checked immediate the function with PuttY via UART and it works perfectly. But with the Radio it doesn't arm anymore. Fun fact: The M4 already arms like it should.

I'll check the CAN. But I don't think that this would be the solution cause when the System gets powered the Motor make the normal 'beep'. The motor doesn't make this noise if no control port is connected. Therefore the CAN connection should be installed on the right way. Unfortunately I doesn't checked the funktion of the system with the old parameter after I installed the M4, the N4 and the Radio receiver on the new frame. Therefore it could be a failure in the wiring.

Chris
Last edited by TheBone on Sun Jun 28, 2015 11:38 pm, edited 1 time in total.
TheBone
 
Posts: 50
Joined: Tue Apr 29, 2014 2:50 pm

Re: ESC32 with T-Motor U8-Pro

Postby LPR » Sun Jun 28, 2015 9:56 pm

Chris

Does the AQ flight controller arm?

Larry
LPR
 
Posts: 1323
Joined: Tue Jun 26, 2012 1:29 pm
Location: MN, USA

Re: ESC32 with T-Motor U8-Pro

Postby TheBone » Sun Jun 28, 2015 11:38 pm

Yes, the M4 arms.

Okay, found the failure. In German we would say failure 40. ^^
I interrupted the CAN wire to the N4 board. After I replaced it I got wonderful results, also due to the new configured radio.
TheBone
 
Posts: 50
Joined: Tue Apr 29, 2014 2:50 pm

Previous

Return to ESC32

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

cron