ESC32 Q&A

Info and Discussion about the ESC32 hardware and software

Re: ESC32 Q&A

Postby ufoDziner » Mon Sep 07, 2015 5:11 am

kinderkram wrote:
cctsao1008 wrote:Does the ESC32 support oneshot125?

Nope, sorry.


As a follow-up to tho oneshot125 qustion, is the communication that you are using comparable in speed? I'm considering these or the KISS 30A for a 280 size racer, and don't care about the buzz-name, only performance. This would use a M4 flight controller as well if the combination is as good as or better than what I currently have. Thanks
ufoDziner
 
Posts: 1
Joined: Mon Sep 07, 2015 5:05 am

Re: ESC32 Q&A

Postby aBUGSworstnightmare » Mon Sep 07, 2015 6:08 am

ufoDziner wrote:
kinderkram wrote:
cctsao1008 wrote:Does the ESC32 support oneshot125?

Nope, sorry.


As a follow-up to tho oneshot125 qustion, is the communication that you are using comparable in speed? I'm considering these or the KISS 30A for a 280 size racer, and don't care about the buzz-name, only performance. This would use a M4 flight controller as well if the combination is as good as or better than what I currently have. Thanks


Hi, you can use CAN bus for ESC connection when using ESC32V3; way faster than PWM (and more reliable).
aBUGSworstnightmare
 
Posts: 1460
Joined: Fri Jun 22, 2012 5:24 pm

Re: ESC32 Q&A

Postby Manu » Mon Oct 19, 2015 3:49 pm

Hi,
I am starting to play with ESC32 v3, 6S to drive 4006 24poles 380kv motor on 16". When reaching high RPM I had to play with switching frequency and advance to prevent stalling when going full throttle on.
I noticed that removing active braking removed the issue. Any idea why this is related to loosing sync?
Now, I have a system that works with 25° advance and 32kHz switching freq but motor temperature @full throttle is quite hot...
Should I try to lower advance? How to keep motor a bit cooler?
Manu
 
Posts: 15
Joined: Mon Oct 19, 2015 3:20 pm

Re: ESC32 Q&A

Postby bluuu » Mon Oct 19, 2015 3:52 pm

Check max current for yours motors and set it little lower then max value.
bluuu
 
Posts: 1339
Joined: Mon Oct 29, 2012 8:02 pm
Location: Poland, Silesia

Re: ESC32 Q&A

Postby Manu » Tue Oct 20, 2015 4:18 pm

Yes, it is something I was willing to do anyway.

Does anyone know if a 3D model of ESC32 v3 is available somewhere? I would like to design an enclosure for them.
Manu
 
Posts: 15
Joined: Mon Oct 19, 2015 3:20 pm

Re: ESC32 Q&A

Postby chschmid » Tue Oct 20, 2015 5:21 pm

If this helps, I can send you the Rhino file.
Attachments
IMG_2815.JPG
IMG_2815.JPG (160.87 KiB) Viewed 8263 times
esc32v3 mount.JPG
chschmid
 
Posts: 1800
Joined: Wed Jul 11, 2012 7:41 pm
Location: Herrliberg, Switzerland

Re: ESC32 Q&A

Postby LPR » Tue Oct 20, 2015 7:19 pm

ESC32V3 BOTTOM.jpg
ESC32V3 BOTTOM.jpg (29.28 KiB) Viewed 8252 times
ESC32V3 TOP.jpg
Screen Captures of 3d model from Pro E
ESC32V3 TOP.jpg (42.53 KiB) Viewed 8252 times



Hope this helps...let me know if there is some other format you might need to import into your CAD program

Larry
Attachments
ESC32V3.zip
zip folder of STEP, IGES and native ProE 2000i files
(397.44 KiB) Downloaded 260 times
LPR
 
Posts: 1323
Joined: Tue Jun 26, 2012 1:29 pm
Location: MN, USA

Re: ESC32 Q&A

Postby Manu » Wed Oct 21, 2015 9:27 am

Thank you, your frame design and ESC integration look so similar to what we are doing ;)
Manu
 
Posts: 15
Joined: Mon Oct 19, 2015 3:20 pm

Re: ESC32 Q&A

Postby Manu » Mon Nov 09, 2015 6:31 pm

Hi again,
I am trying to fly thoses ESC on a pixhawk, and it is a pain to configure PWM inputs. I cannot understand how we are supposed to proceed with MIN_Throttle value and I would really suggest people from autoquad to include standard PWM calibration method in these devices.
Do we need to put Idle pwm value in MIN_Throttle? Why this green light blinks when I have 1050us PWM output, double checked with logic analyzer?
Manu
 
Posts: 15
Joined: Mon Oct 19, 2015 3:20 pm

Re: ESC32 Q&A

Postby aBUGSworstnightmare » Mon Nov 09, 2015 10:07 pm

Manu wrote:Hi again,
I am trying to fly thoses ESC on a pixhawk, and it is a pain to configure PWM inputs. I cannot understand how we are supposed to proceed with MIN_Throttle value and I would really suggest people from autoquad to include standard PWM calibration method in these devices.
Do we need to put Idle pwm value in MIN_Throttle? Why this green light blinks when I have 1050us PWM output, double checked with logic analyzer?


Which values do you get from a Pixhawk (min PWM, arm PWM, max PWM)? Is your ESC32 configured with the same parameters?
aBUGSworstnightmare
 
Posts: 1460
Joined: Fri Jun 22, 2012 5:24 pm

PreviousNext

Return to ESC32

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron