calibration problem

Latest News and Info about the AutoQuad development

calibration problem

Postby zhlearnaq » Mon Jan 04, 2016 4:31 am

hello,
Anybody here?
Recently I flied in low temperature, it didn't work well, I thought that there must be something wrong with calibration and then I check the calibrated date by Matlab software, the following pictures are got by Matlab, can anybody tell me whether the data is normal?
The first picture is for accz, the red line means original data and the blue one means calibrated data. The original data are the static date for calculation.
The second picture is temperature data.Image
Image
Last edited by zhlearnaq on Mon Jan 04, 2016 6:53 am, edited 1 time in total.
zhlearnaq
 
Posts: 43
Joined: Wed May 14, 2014 10:47 am

Re: calibration problem

Postby Max » Mon Jan 04, 2016 5:47 am

No pictures :(

Which AQ board/IMU type?

Didn't work well in terms of what?

-Max
Max
 
Posts: 2814
Joined: Mon Aug 13, 2012 9:45 pm
Location: Near Ithaca, NY, USA

Re: calibration problem

Postby zhlearnaq » Tue Jan 05, 2016 2:00 pm

hello Max,
Thank you for your reply, and sorry to say that I don't know how to show the picture here, i tried but failed :( .
The IMU used is DIMU.
I said it didn't work well because the Vertical height and velocity waves a lot when placed on the ground, especialy the few minutes on power. The vertical velocity can wave between 0.2m/s-0.8m/s which i think is not good for flight.
Since i don't know how to show the picture, i will upload my log files later, could you help me to have a look at my data and Calculation correction parameters? Really sorry to disturb you but I really need your help. I will do the same work together and upload my result later.

Also thanks for anybody who help me for my problem.

-Alice
zhlearnaq
 
Posts: 43
Joined: Wed May 14, 2014 10:47 am

Re: calibration problem

Postby LPR » Wed Jan 06, 2016 3:39 am

Alice

Follow the screen shots and you should be able to post your photos.

Larry
Attachments
SS.jpg
SS4.jpg
LPR
 
Posts: 1323
Joined: Tue Jun 26, 2012 1:29 pm
Location: MN, USA

Re: calibration problem

Postby zhlearnaq » Wed Jan 06, 2016 8:27 am

hello Larry,
Thank you for your help and sorry to upload the file until now
The two following files are the dynamic file, it's too big, i divided one file into two, download the two files and unpack one, the whole file will be got.
Attachments
1dynamic.part2.rar
(2.6 MiB) Downloaded 172 times
1dynamic.part1.rar
(5 MiB) Downloaded 166 times
zhlearnaq
 
Posts: 43
Joined: Wed May 14, 2014 10:47 am

Re: calibration problem

Postby zhlearnaq » Wed Jan 06, 2016 11:13 am

hello,
The following are my static files, it is one file divided into 11 parts, download all files and unpack one file will got the whole file.
Attachments
1static.part11.rar
(2.86 MiB) Downloaded 175 times
1static.part10.rar
(5 MiB) Downloaded 194 times
1static.part09.rar
(5 MiB) Downloaded 198 times
1static.part08.rar
(5 MiB) Downloaded 175 times
1static.part07.rar
(5 MiB) Downloaded 155 times
1static.part06.rar
(5 MiB) Downloaded 167 times
1static.part05.rar
(5 MiB) Downloaded 192 times
1static.part04.rar
(5 MiB) Downloaded 181 times
1static.part03.rar
(5 MiB) Downloaded 190 times
1static.part02.rar
(5 MiB) Downloaded 178 times
1static.part01.rar
(5 MiB) Downloaded 170 times
zhlearnaq
 
Posts: 43
Joined: Wed May 14, 2014 10:47 am

Re: calibration problem

Postby zhlearnaq » Wed Jan 06, 2016 11:25 am

Here are my Matlab pictures, I export the raw data and check the output with correction parameters.

From the gyro picture, I found the parameters really have good effect.

There are two acc, acc in the first map is got by normal code given by aq, acc in the second map is got by changed code since i found there are three IMU_ACC_BIASX in the code as given in the picture, so here i change them to IMU_ACC_BIASX/IMU_ACC_BIASY/IMU_ACC_BIASZ.(The red line- raw data, The blue one-corrected data)
Attachments
code.png
acc(2).png
acc.png
gyro.png
temp.png
zhlearnaq
 
Posts: 43
Joined: Wed May 14, 2014 10:47 am

Re: calibration problem

Postby zhlearnaq » Thu Jan 07, 2016 7:58 am

hello,
Anybody here?
Can any body give me some suggestion? really thanks so much.
zhlearnaq
 
Posts: 43
Joined: Wed May 14, 2014 10:47 am

Re: calibration problem

Postby LPR » Thu Jan 07, 2016 6:18 pm

Alice

I have not done a calibration on a DIMU AQ board but I will try to do one in a few days.

If you use the AutoQuad Log Viewer I would be able to see your logs in the common way I'm used to seeing them.

You will find the AutoQuad Log Viewer on the Data page in the QGC.

There's a ton of information in the AutoQuad Wiki and a search will help you find what you need.

Here's a link to info on viewing logs with the QGC.
http://autoquad.org/wiki/wiki/configuri ... log-files/

Larry
LPR
 
Posts: 1323
Joined: Tue Jun 26, 2012 1:29 pm
Location: MN, USA

Re: calibration problem

Postby zhlearnaq » Sat Jan 09, 2016 7:41 am

Larry

Thank you for your help, I will upload the picture latter, however, i wish to recheck the work of parameters, so i use matlab to plot both raw data and calibrated data. From the picture above, I think there must be something wrong in my calibration or data, could you help check my data, or do a calibration for my data?

Alice
Attachments
mag_dynamic.png
mag_dynamic
gyro_dynamic.png
gyro_dynamic
acc_dynamic.png
acc_dynamic
mag.png
mag_static
gyro.png
gyro_static
acc.png
acc_static
zhlearnaq
 
Posts: 43
Joined: Wed May 14, 2014 10:47 am

Next

Return to News

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron